Kocaman: ‘Kartepe’de şeftali ve nektarin ekiminde çok ciddi artış oldu’

Ekonomi 18.10.2022 - 11:48, Güncelleme: 18.10.2022 - 11:48 1150+ kez okundu.
 

Kocaman: ‘Kartepe’de şeftali ve nektarin ekiminde çok ciddi artış oldu’

KOÜ Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, "İlçemizde tarıma gönül vermiş, çok başarılı çiftçi hemşehrilerim var. Kartepe'mizde arazi sorunumuz yoktur. Şeftali ve nektarin ekiminde çok ciddi artış oldu. Hem ekonomik olarak kazandırmasının yanı sıra bakımının da kolay olmasından dolayı tercih ediliyor. Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda çiftçimizin her zaman yanında olacağız" dedi.
 Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesi’nde bulunan Ziraat Fakültesi’nde tarım istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Kan, Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Kocaman, "İnsanlık tarihimizin en eski mesleklerinden biri olan tarımın Kartepe’mizde sürdürülebilirliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. İlçemizde tarıma gönül vermiş, çok başarılı çiftçi hemşehrilerim var. Kartepe'mizde arazi sorunumuz yoktur. Şeftali ve nektarin ekiminde çok ciddi artış oldu. Hem ekonomik olarak kazandırmasının yanı sıra bakımının da kolay olmasından dolayı tercih ediliyor. Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Hocalarımızın emeklerine teşekkür ediyorum. Kartepe tarımını kalkındıracak, evlatlarımızın geleceğine miras bırakacağımız her türlü rantabl projeye desteğe hazırız. Doğru proje, doğru zaman ve doğru ekiple, güç birliği yaparak Kartepe’nin tarımdaki cirosunu arttırabiliriz" dedi.    "ATIL ARAZİLERİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI ÖNEMLİDİR"  Atıl durumda olan arazilerin bulunduğunu söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Kan, "Üretim yapan çiftçilerimizin yanı sıra atıl durumda olan arazilerimizde var. Atıl arazilerin üretime kazandırılması önemlidir. Kivi, yeşil erik, ceviz ve cennet meyvesi üretimleri için harekete geçeceğiz. Maşukiye, Derbent, Şirinsulhiye, Balaban, Nusretiye’de çiftçilerimiz üretime geçtiğinde satış kaygısı olmayacaktır" diye konuştu.  "2 BİN 300 KAYITLI ÇİFTÇİ VAR"  Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker ise ilçede 2 bin 300 çiftçi kaydı bulunduğunu kaydederek, "Kiralama yöntemiyle çiftçilik yapan üreticilerimiz de var. Ortak akıl ve işbirliği ile tarımda kalkınma hedeflerimizi belirleyerek, Kartepe tarımında arzu ettiğimiz ivmeyi sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.
KOÜ Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, "İlçemizde tarıma gönül vermiş, çok başarılı çiftçi hemşehrilerim var. Kartepe'mizde arazi sorunumuz yoktur. Şeftali ve nektarin ekiminde çok ciddi artış oldu. Hem ekonomik olarak kazandırmasının yanı sıra bakımının da kolay olmasından dolayı tercih ediliyor. Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda çiftçimizin her zaman yanında olacağız" dedi.

 Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesi’nde bulunan Ziraat Fakültesi’nde tarım istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Kan, Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Kocaman, "İnsanlık tarihimizin en eski mesleklerinden biri olan tarımın Kartepe’mizde sürdürülebilirliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. İlçemizde tarıma gönül vermiş, çok başarılı çiftçi hemşehrilerim var. Kartepe'mizde arazi sorunumuz yoktur. Şeftali ve nektarin ekiminde çok ciddi artış oldu. Hem ekonomik olarak kazandırmasının yanı sıra bakımının da kolay olmasından dolayı tercih ediliyor. Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Hocalarımızın emeklerine teşekkür ediyorum. Kartepe tarımını kalkındıracak, evlatlarımızın geleceğine miras bırakacağımız her türlü rantabl projeye desteğe hazırız. Doğru proje, doğru zaman ve doğru ekiple, güç birliği yaparak Kartepe’nin tarımdaki cirosunu arttırabiliriz" dedi.

   "ATIL ARAZİLERİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI ÖNEMLİDİR"

 Atıl durumda olan arazilerin bulunduğunu söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Kan, "Üretim yapan çiftçilerimizin yanı sıra atıl durumda olan arazilerimizde var. Atıl arazilerin üretime kazandırılması önemlidir. Kivi, yeşil erik, ceviz ve cennet meyvesi üretimleri için harekete geçeceğiz. Maşukiye, Derbent, Şirinsulhiye, Balaban, Nusretiye’de çiftçilerimiz üretime geçtiğinde satış kaygısı olmayacaktır" diye konuştu.

 "2 BİN 300 KAYITLI ÇİFTÇİ VAR"

 Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker ise ilçede 2 bin 300 çiftçi kaydı bulunduğunu kaydederek, "Kiralama yöntemiyle çiftçilik yapan üreticilerimiz de var. Ortak akıl ve işbirliği ile tarımda kalkınma hedeflerimizi belirleyerek, Kartepe tarımında arzu ettiğimiz ivmeyi sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve halkgazetesikocaeli.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.